Preskoči na glavni sadržaj

OTKAZ Viću i Tomaševiću!

Posljednjih dana svjedoci smo prebacivanja političke i upravljačke odgovornosti gradonačelnika Tomaševića i direktora Čistoće Vića na trojicu radnika Čistoće. Sve nas je u cijeloj toj apsurdnoj situaciji s „novim modelom“ odvajanja otpada zaprepastilo to što su trojica potplaćenih i nedovoljno cijenjenih radnika Čistoće – dobila izvanredni otkaz. Ako sustav ne funkcionira, treba kazniti one koji su ga osmislili, a ne radnike!

Tomaševićev „novi model“ odvoza otpada, za koji se od prvoga dana ukazivalo na to da je neprovediv i nerealan, rezultira time da se otpad ne odvozi s ulica grada Zagreba, podzemni se spremnici i boksovi, unatoč brojnim najavama, ne postavljaju, a na Jakuševac se, umjesto da ga se, kako je najavljivano, zatvori, protuzakonito odlaže sve više i više otpada.

Sve je ovo rezultat nesposobnosti i bahatog upravljanja Tomaševića i njegovog direktora Čistoće Vića, koji su kao žrtvene jarce za sve svoje propuste odredili trojicu radnika Čistoće, i to onih radnika koji 365 dana u godini po snijegu, kiši i vrućini održavaju naš Grad. Svoju dužnost radnici obavljaju bez prikladne opreme, obuće i odjeće, s nedostatnim i neodržavanim voznim parkom, prisiljeni stvarati privid da „novi model“ funkcionira i da se otpad koji građani revno odvajaju i reciklira.

Bez tih radnika koji odvoze prikupljeni otpad i čiste ulice i parkove, naš Grad NE MOŽE, a bez Tomaševića i Vića itekako MOŽE.