Preskoči na glavni sadržaj

NEVJEROJATAN PROPUST U IZRADNJI PRODUŽETKA NOVE BRANIMIROVE – ZABORAVILI UGRADITI VODOVOD

Na konferenciji za medije predsjednik stranke Plavi Grad Ivica Lovrić iznio je šokantne činjenice vezano uz izgradnju produžetka Nove Branimirove.Lovrić: „ Kada smo mislili da je vrhunac štete koju Tomislav Tomašević čini ovom gradu propast Gradske Plinare, on nas je šokirao i iznenadio nečim novim. Radi se o izgradnji 1100 m produžetka Nove Branimirove ceste koju će se nakon kašnjenja sa izgradnjom 2,5 godine pompozno otvoriti 11.06.2024. Prilikom gradnje ceste dogodio se nevjerojatan i rekli bismo sulud propust: cesta je sagrađena bez vodovoda koji je nužan i neizostavan dio izgradnje ceste. To znači slijedeće: dobar dio Novog Brestja tj. ulice koje tangiraju na ovu novu cestu neće se moći priključiti na vodovod. Isto tako i cjelokupan dio planirane izgradnje nove velike urbanističke cjeline Staro Brestje Zapad koje se tek treba priključiti na isti vodovod uopće se neće moći graditi s obzirom da vodovoda nema“.

Lovrić također napominje da je Tomislava Tomaševića kada je preuzeo vlast dočekala kompletna dokumentacija: projektna dokumentacija za izgradnju ceste, projektna dokumentacija i građevinska dozvola za izgradnju vodovoda i raspisan natječaj. Tomašević je okončao natječaj i 01. rujna 2021.i potpisao ugovor za izvođenje radova izgradnje vodovoda u vrijednosti 256.000 eura. Taj ugovor je raskinuo  11. prosinca 2023. godine.

Zašto??? „To je pitanje za njega, jer ja sam ga to pitao na sjednici Gradske skupštine i po običaju mi nije odgovorio. Rekao mi je da će mi poslati pismeni odgovor što do dan danas naravno nije učinio“.

Na novinarsko pitanje što dalje slijedi odgovorio je:

„ S obzirom da se radovi izgradnje ceste i izgradnje vodovoda uvijek izvode paralelno slijedi nam kopanje i de facto devastiranje novoizgrađene ceste kako bi se postavile cijevi za vodovod. To znači da ćemo opet imati prometni kaos jer je predviđena izgradnja vodovoda 4 mjeseca. Sve će koštati nekoliko stotina tisuća eura više a novu cestu ćemo devastirati jer nakon kopanja ona nikad više neće biti ista. Osim toga ugrožena je kvaliteta života i razvoj ovog dijela grada a imamo i sigurnosni problem: s obzirom da nema hidrantske mreže ugrožena je sigurnost vozača i ostalih sudionika u prometu jer se ne može gasiti požar nakon eventualnih prometnih nesreća i kvarova. Ako pogledate Novu Branimirovu do Držićeve u dužini 8 kilometara vidjet ćete sa strane postavljene hidrante, vodovod je postavljen paralelno sa izgradnjom ceste i to je naprosto uhodana procedura, ništa novo. Za ljude Tomaševićevih sposobnosti koordinirati 2 izvođača radova  gdje imate istog investitora a to je Grad Zagreb je očito jako teško, kako iz priloženog vidimo i nemoguće“.

Nakon svega navedenog Lovrić je poručio: „Ovo je još jedan trenutak kad gradonačelnika moram pozvati da podnese ostavku jer činiti ovakvu štetu Gradu Zagrebu i njegovim stanovnicima je naprosto nedopustivo!      A ako to radi namjerno onda je to pitanje za određene institucije“!